Menu Close

CARA MEMILIH EJEN COWAY YANG SAH

Entri kali ni Hariz nak kongsikan cara memilih ejen Coway yang sah dan dipercayai sebelum Tuan/Puan membuat pembelian. Yelah, dengan kemudahan teknologi yang ada pada masa kini, mudah betul scammer buat kerja.

Kenali Ejen Coway Anda

Ejen Coway yang berdaftar ada puluhan ribu orang. Ada yang aktif, ada yang part time, ada juga yang tidak aktif. Selain itu ada juga yang telah diberhentikan dan ada juga scammer. Oleh sebab itu pemilihan ejen sangatlah penting.

Yang pertama, Ejen Coway yang sah pasti mempunyai ID atau pengenalan diri dari Coway. Pastikan Tuan/Puan dapatkan 3 info ini. Contoh :-

  • No ID : 546515
  • Nama Penuh : Wan Hazwan Hariz
  • No Telefon : 017-729 9276

Yang kedua, pada zaman SOCMED ni sudah semestinya setiap ejen Coway ada akaun social media seperti facebook, tik tok, instagram dan sebagainya. Jadi pastikan akaun tu adalah akaun yang sah.

Yang ketiga pastikan aktiviti terkini dia ada aktiviti menjual produk Coway. Kalau dah lama tidak menjual, pasti dia ejen yang sudah tak aktif ataupun ejen part time.

Ketahui Prosedur Coway

Prosedur tempahan produk Coway hanya ada 2 sahaja. Yang pertama menggunakan borang (softcopy @ hardcopy) dan yang kedua melalui website ecommerce Coway.

1. Prosedur menggunakan borang.

Bagi penggunaan borang, detail akan diminta terlebih dahulu. Kemudian ejen akan berikan pada Tuan/Puan borang yang dah siap diisi untuk Tuan/Puan sign sahaja.

Detail yang diperlukan adalah gambar IC (depan sahaja), gambar kad bank (depan sahaja), alamat, 2 no telefon dan juga email.

2. Website Ecommerce Coway

Bagi penggunaan website Tuan/Puan boleh klik link ini https://emall.coway.com.my kemudian buat pilihan produk yang Tuan/Puan inginkan.

Jika masih was-was...

Kalau masih was-was nak beli produk Coway dengan ejen tersebut, whatsapp lah saya. Saya seorang ejen Coway yang sah dan dipercayai dari HQ Coway Kuala Lumpur. Untuk pemasangan jarak jauh saya akan hantarkan technician yang berdekatan dengan Tuan/Puan secara PERCUMA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dapatkan LIMITED GIFT Coway bernilai RM100. Daftar Sekarang!